Ujian Poker – Tentukan Kemahiran Poker Sebenar Anda Dengan Cepat dan Objektif

Selama bertahun-tahun, pemain poker tidak mempunyai cara untuk menguji kemahiran poker mereka, selain daripada terlibat dalam permainan poker sebenar – dan sering mempertaruhkan sejumlah besar wang hanya untuk mengetahui bahawa mereka tidak menang, dan kemudian cuba intuit untuk jangka masa yang panjang di mana permainan mereka memerlukan penambahbaikan.

Sekarang mungkin DOWNLOAD APK XE88 2021 menguji kemahiran poker Texas Hold’em sebenar anda menggunakan ┬ádalam talian percuma. Terdapat beberapa ujian yang ada sekarang. Ujian asal pertama kali diterbitkan di PokerTester.com.

Ujian poker terdiri daripada menjawab 25 soalan pilihan ganda, menguji 8 bidang kemahiran poker yang berbeza.

Setiap orang yang belajar bermain poker menaiki “tangga poker” dalam jangka masa tertentu, kerana mereka belajar lebih banyak dan mengembangkan setiap kemahiran poker.

Memajukan tangga poker dari pemula ke arah menjadi pemain maju atau pakar memerlukan gabungan kemahiran, masa dan pengalaman.

Khususnya, bidang kemahiran berikut diuji oleh ujian Texas Holdem PokerTester:

Memulakan Tangan – tangan permulaan mana yang anda pilih untuk bermain, dari posisi mana dan dalam keadaan apa, mempunyai kesan besar terhadap seberapa baik anda lakukan dalam poker.

Strategi Pertaruhan – bagaimana anda memilih untuk bertaruh membuat perbezaan besar dalam kemenangan anda di poker. Sebagai contoh, memilih untuk bertaruh atau menaikkan apabila anda seharusnya dipanggil atau dilipat, akan membuat perbezaan antara menguangkan atau membuat jadual akhir dalam kejohanan, atau pulang lebih awal dengan poket kosong.

Bermain Odds – mengetahui bagaimana dan kapan harus bermain adalah mustahak untuk menjana wang dan membina timbunan anda di poker. Ini termasuk dengan cepat mengira keputusan, kemungkinan besar dan menentukan sama ada tangan anda adalah penjana wang atau yang kalah (secara statistik). Walaupun anda tidak boleh bermain dengan ketat, ini adalah faktor penting dalam permainan, kerana selalu ada unsur kebetulan.

Bluffing and Trapping – salah satu kemahiran terpenting dalam permainan poker adalah berjaya menggertak. Keupayaan untuk menggertak dan menjebak dengan jayanya sangat penting kerana dalam poker, anda biasanya tidak akan mendapat banyak tangan yang sangat kuat, jadi mengetahui kapan dan bagaimana menggertak dan memerangkap biasanya membuat semua perbezaan dalam seberapa baik pemain bermain di poker.

Membaca Pemain – kemampuan untuk memahami apa yang mungkin dilakukan oleh pemain pada bila-bila masa dalam permainan, serta berjaya membaca kekuatan tangan mereka, adalah kemahiran penting. Sekiranya anda berjaya melakukannya, anda akan tahu kapan melipat ketika memegang tangan kedua terbaik dan kapan hendak menaikkan atau melakukan all-in melawan gegaran yang dibuat lawan.

Heads Up Play – bermain dengan betul dalam situasi satu lawan satu adalah penting, kerana terdapat banyak kesempatan di mana anda akan diadu hanya dengan satu lawan, sama ada di tangan tertentu atau di akhir kejohanan. Memenangkan permainan adalah apa yang memisahkan Juara dari yang lain.

Main Lanjutan – mengetahui sebilangan teknik canggih akan membolehkan anda mengelirukan lawan anda, memastikan mereka tidak seimbang dan bertanya-tanya apa yang sedang berlaku, menghalangnya daripada mudah membaca anda sebagai pemain, atau mendapat kepastian mengenai kekuatan tangan anda.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *